OVER KLANKSCHALEN

Klankschalen komen oorspronkelijk uit het Himalayagebied en worden ambachtelijk vervaardigd uit een legering van metalen. In Tibet en omgeving werden ze o.a. gebruikt als eetkommen, offerschalen, slaginstrumenten, relaxators en om mee te mediteren.

De klank van de schalen wordt bepaalt door hun doorsnee en dikte van de schaalwand. Zo heeft iedere schaal zijn eigen unieke klank welke door mensen als harmonieus ervaren wordt. De pulserende klank is rijk aan boventonen. Bij het aanslaan ontstaat er een sterke trilling met eigen frequentie waarop onze lichaamscellen makkelijk mee resoneren. (aangezien zij voor 70% uit water bestaan.)

De schalen kunnen blokkades los trillen en werken ordenend en harmoniserend. Ze kunnen het zelfgenezende vermogen van je lichaam stimuleren en hebben een rustgevende uitwerking op zowel lichaam als geest.

Tegenwoordig worden klankschalen soms ook al toegepast in bijv. de prenatale zorg, bij ADHD en andere concentratieproblemen, bij slapeloosheid, in de gehandicapten zorg, psychiatrie, bij trauma verwerking, in de geriatrie, in gevangenissen en bij stervensbegeleiding en rouwverwerking.