OVER ENERGIE

Iedereen heeft energie in en om zich heen stromen (energiebanen en aura). Ook jij kent vast het heerlijke gevoel van "energie krijgen" van iets wat je graag doet en "leeg lopen" door iets wat je vervelend vindt. En ken je het gevoel dat in een ruimte "de sfeer om te snijden" was? Of dat het wel of niet goed voelt als iemand dicht bij je staat? Dit alles heeft te maken met energie en de uitwisseling daarvan tussen mensen.

Naast je energiebanen en aura heb je ook chakra’s, dit zijn energiecentra  in jouw lichaam waar de energie binnenkomt en verdeeld wordt. Ze zijn van invloed op jouw fysieke, mentale, emotionele en spirituele welzijn. De 7 hoofdchakra’s bevinden zich van je stuit tot aan je kruin en hun openheid kan variëren en bepaald mede hoe jij je voelt.                                                                                                                                                       

Zo heeft je 3e chakra te maken met je spijsverteringsorganen en onderrug maar ook met je wilskracht en het realiseren van je doelen. Als het chakra uit balans is kun je overheersend worden of juist verlegen zijn en kan het moeilijk zijn om structuur aan te brengen.

 
Ervaringen en onverwerkte emoties zijn ook van invloed op jouw energie. "Iets op je lever hebben", "je buik ervan vol hebben" en "teveel op je schouders hebben" zijn uitspraken die verwoorden wat energie met je kan doen. Energetische blokkades kunnen op den duur leiden tot fysieke klachten.